Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: DRS зоната може да бъде удължена ако всичко е наред в...

Сайнц: DRS зоната може да бъде удължена ако всичко е наред в петъчните тренировки

862
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Майкъл Потс

DRS зоната на пистата Зандвоорт може да бъде удължена, ако в петъчните тренировки на нидерландското трасе се види, че последните завои могат да бъдат преодолявани безопасно, заяви Карлос Сайнц. Сега тя започва след последната крива.

„Ако видим, че всичко е наред, в събота може да я удължим. Така чух“, сподели Сайнц

„Не мисля, че така разположената DRS зона ще позволи кой знае колко повече изпреварвания, защото в завоите преди нея ще е особено трудно да се следва друга кола. Всъщност ще е необходимо гумите да се износват много, за да има повече задминавания, както и сериозни разлики между колите. Но тук ще се кара с най-твърдите смеси. Правата не е особено дълга и не очаквам DRS-ът да донесе огромна разлика.“

Според Макс Верстапен друго неизвестно е как ще реагират колите в последните завои на конфигурацията, които са под много сериозен наклон.

„Не е ясно какво ще е поведението на болида там като отвориш DRS-а. Затова разбирам защо искат първо да видят какво ще стане.

Сайнц и съотборникът му във Ферари Шарл Льоклер имат известен опит на Зандвоорт

„Състезавал съм се тук няколко пъти от 2010 до 2012 г., имам две победи и подиум“, сподели испанецът. „Пистата е удоволствие за каране, макар да бе променена от тогава досега. Добавянето на два завоя с наклон би трябвало да подобри шоуто.“

Карлос вече отбеляза 27-си рожден ден – екипът на Ферари му устрои изненада в завода в Маранело. Казали му да отиде, за да му сменят колата, която използва. Вместо това бе посрещнат от празненство по случай рождения си ден, който отбеляза и вчера на нидерландската писта.

Льоклер е карал на Зандвоорт единствено през 2015 г. в кръг от европейската Формула 3.

„Спомням си, че е бързо, тясно трасе и не прощава грешките. Бариерите са много близо. Много е трудно да се говори за представяне, докато няма и един направен тур на пистата. Очаквам интересен уикенд, но да видим как ще се развият нещата“, добави той.