Начало Рали Сайнц похвали Ожие за карането му преди катастрофата

Сайнц похвали Ожие за карането му преди катастрофата

40
0
Себастиен Ожие

Двукратният световен шампион Карлос Сайнц отново изрази възхищение от таланта на Себастиен Ожие след страхотното представяне на французина в рали Монте Карло. Французинът вървеше много силно, но в десетата скоростна отсечка тази вечер катастрофира и отпадна от надпреварата, която е първи кръг от тазгодишния световен шампионат.

Въпреки това впечатленията от карането на Ожие през последните два дни остават сериозни. Сайнц следи внимателно кариерата на пилота и лично участва в привличането му във Фолксваген.

Ожие изпревари автомобили, които са със секунда на километър по-бързи, а това е прекрасно. В Монте Карло изборът на гуми е от огромно значение, а той се справяше перфектно с това – заяви Сайнц.

Инцидентът на французина се случи на около 5 километра преди финала на етапа. На дълъг ляв завой автомобилът е излетял от трасето и се смята, че при удар е разбита дясната му част.

Себастиен бе шести във временното генерално класиране в този момент. Преди това губеше далеч повече време, отколкото във вчерашния ден. С усмивка заключи философски, че положението е такова, когато е сухо – тогава не може да се бори с колите от WRC, превъзхождащи Шкода-та му с около 20 к.с. Ожие спомена, че може би промяна във времето би му дала шанс да запази позицията си или дори да напредне още малко. Прогнозата за утре е за валежи. Преди това обаче се случи катастрофата, а в Монте Карло няма суперрали.

Жулиен Инграсия пострада при удара и има болки в ръката. Според него обаче не е нищо сериозно, макар че последната дума ще имат лекарите.