Начало Рали Сайнц тренира за Дакар близо месец повече от съперниците си

Сайнц тренира за Дакар близо месец повече от съперниците си

33
0
Карлос Сайнц

Карлос Сайнц увеличи максимално шансовете си в започващото след броени дни рали Дакар, като тренира няколко седмици повече от съперниците си на място.

Двукратният световен рали шампион и отборът му Ред Бул SMG решиха да транспортират със самолет бъгито му до Южна Америка по-рано през декември. Автомобилите, моторите и т.н. обикновено не стигат до старта по този начин, а се трансферират с кораби. Сайнц обаче имаше възможност да завърши настройките си и да свикне с колата.

Разполагахме с повече време за работа, тъй като успяхме да качим бъгито на Карлос на полет от Париж до Буенос Айрес – коментира тийм мениджърът Филип Гаш. – Много малко автомобили „летят” до състезанието. Това ни даде предимство, тъй като получихме четири-пет седмици допълнително с колата, а времето е жизненоважно.

Сайнц се чувства уверен, че може да преследва втора победа в надпреварата. Той поведе в началото на състезанието през 2013-та, но технически проблеми го забавиха, а след това повреда на двигателя го извади от битката.

Страхотно е да съм пак в бъгито. Чувствам се уверен, след като всичко работи перфектно. Да не забравяме, че Филип направи чисто нов автомобил. Фактът, че той отговаря точно на изискванията ни ме прави много щастлив. Чудесно е и че Филип е тийм мениджър, тъй като той всъщност е карал на Дакар и има фантастични познания за ралито. Така е по-лесно да изпробваш идеи от чисто пилотска гледна точка – допълни Сайнц.