Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц вярва, че може да се справи във всеки тим; Фетел има...

Сайнц вярва, че може да се справи във всеки тим; Фетел има само две опции според Ралф Шумахер

1815
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Името на Карлос Сайнц наскоро отново бе свързано с екипа на Ферари, след като се появи информация, че Себастиан Фетел е отхвърлил оферта на Скудерията за едногодишен договор и 12 млн. евро заплата. През март бившият пилот от Формула 1 Мартин Брандъл сподели, че испанецът е добър кандидат за място в италианския екип. Самият пилот заяви, че приема приказки за свое евентуално присъединяване към отбора от Маранело като комплимент. Сега допълни пред испанския Мундо Депортиво, че вярва в таланта си достатъчно, за да е уверен, че може да се справи във всеки тим.

„По принцип се държа настрани от новинарския поток, защото сега имам много свободно време”, отбеляза пилотът на Макларън

„Опитвам се да чета книга, да гледам някой сериал. Но както е добре известно, следя новините за Формула 1. Предполагам сте наясно, че няма да кажа нищо ново по отношение на слуховете. Просто няма нищо ново. Формула 1 е тотално парализирана и нищо не се движи. Това, което мога да отбележа, е, че вярвам в способностите си като пилот. Смятам миналата година за важна крачка напред. Вярвам, че съм способен на много добро представяне, независимо дали говорим за Ферари, Мерцедес или Макларън.”

 

View this post on Instagram

 

? Smooth Operator coming up next on the playlist… Ft.Olivia. Stay tuned! #carlossainz #smoothoperator

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55) on

Междувременно Ралф Шумахер заяви, че Фетел има само два варианта за бъдещото развитие на кариерата си – да остане във Ферари или да се размени с Люис Хамилтън

Според бившия пилот от Формула 1 и брат на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер сънародникът му не би избрал Макларън – за такъв вариант също има слухове.

„Мисля, че дори има пример за германец, който след Ферари отиде някъде другаде”, каза Ралф пред немския Билд. „Но преминаването от Скудерията в друг отбор винаги е трудно. Ферари има специална връзка с пилотите си. Ако Фетел чувства, че има подкрепата на отбора, то въпросът за парите ще е от второстепенна важност. Ще може да иска повече, ако успее да постигне целите си тази година. В противен случай единствената му опция е с Хамилтън да си разменят кокпитите. Тогава би разполагал с автомобил, за който е наясно, че може веднага да го изведе до титла.”