Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карлос Сайнц е добър кандидат за място във Ферари, смята Брандъл

Карлос Сайнц е добър кандидат за място във Ферари, смята Брандъл

1370
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Карлос Сайнц е добър кандидат за място във Ферари, смята бившият пилот от Формула 1 и настоящ телевизионен коментатор Мартин Брандъл. Според британеца представянето на испанския пилот на Макларън е било много близко до това на Макс Верстапен, когато двамата бяха съотборници в Торо Росо.

„Винаги съм препоръчвал Карлос. Включително на Макларън, когато не бяха съвсем сигурни дали да го вземат. Според мен той притежава спортния хъс и желание за победа на баща си – двукратен световен рали шампион”, сподели Брандъл пред британския вестник Дейли Експрес.

„Според мен Сайнц бе много близо до Верстапен, когато бяха в Торо Росо. Ситуацията там се политизира. Във всяка половина на гаража имаше по един тандем баща-син, които се противопоставиха едни на други. В тима предпочетоха Верстапен, което, мисля, бе абсолютно логичният вариант. Но смятам, че Карлос бе на много добро ниво спрямо него.”

Причината за подобни коментари са изтичащите в края на 2020 г. договори на доста пилоти. Сред тях е и контрактът на Себастиан Фетел. Твърди се, че от Ферари са предложили ново споразумение на четирикратния световен шампион.

Слухове за интерес от страна на Скудерията към Сайнц има от известно време

Самият пилот смята това за ласкателно, но от началото на 2020-та води разговори с Макларън за нов договор.

„Приемам подобни приказки като комплимент. Логично е обаче да се постарая да остана в Макларън”, сподели той.

Според Даниел Рикиардо, чийто контракт също изтича тази година, пилотите едва ли ще сключват едногодишни споразумения, за да са свободни агенти за 2022-ра. Тогава ще влязат в сила отложените с година технически правила.