Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Монца Сайнц показа защо Ферари подписа с него, заяви Зайдл

На Монца Сайнц показа защо Ферари подписа с него, заяви Зайдл

2434
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка Макларън

Карлос Сайнц не успя да се пребори за победата в Гран при на Италия, но представянето му бе впечатляващо. Шефът на Макларън Андреас Зайдл дори посочи след финала, че испанецът е показал на пистата Монца защо Ферари подписа с него. Сайнц ще се присъедини към Скудерията от следващия сезон.

„Карлос бе забележителен още от първата обиколката. За нас това не бе изненада, защото знаем на какво е способен. И е ясно, че има причина, поради която червеният тим го привлече. Те също вярват в него!“, коментира Зайдл

„Уикендът като цяло бе успешен за Карлос, който вече имаше много силни карания тази година. В крайна сметка той е зад волана, той трябва да се справи в състезанието и успя да го стори. Беше великолепен на старта, при рестарта, направи страхотни изпреварвания и напълно заслужи страхотен резултат. Малко е разочароващо, че накрая победата ни се изплъзна. Същевременно обаче се възползвахме от проблемите на Мерцедес. Взехме наистина добри точки и получихме още едно потвърждение, че разполагаме с конкурентоспособен автомобил.“

Самият Сайнц също изпитваше известно съжаление за изтърваната победа. Същевременно обаче се радваше на резултата, след като в началото на уикенда посочи, че се изнервя от сполетелия го в предходни състезания малшанс. Той отхвърли също така предположенията, че може би съжалява за договора си с Ферари, предвид недоброто представяне на Скудерията този сезон.

След осем старта Сайнц е девети в подреждането при пилотите с 41 точки – равен актив с Даниел Рикиардо (Рено). Съотборникът му Ландо Норис дели четвърто място с Ланс Строл (Рейсинг Пойнт). Макларън е на трета позиция при отборите с 98 точки.