Начало Рали Само 30 клуба присъстваха на Общото събрание на БФАС

Само 30 клуба присъстваха на Общото събрание на БФАС

42
0

Само 30 от регистрираните у нас 77 клуба присъстваха на поредното Общо събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) миналия уикенд. Срещата започна с час закъснение, тъй като при първоначалното преброяване не бе събран кворум (над 50% от всички отбори) от присъстващи клубове. Това не стана и след изтичането на тези 60 минути, но според правилника след въпросното изчакване събранието може да започне по план и е легитимно.

Бе изложен доклада за свършеното през 2016 г. от председателя Владимир Илиев, придружен от финансов отчет за разходваните средства. Присъстващите гласуваха точка по точка промените в проекто-устава и бюджета за 2017 г. Почти половината от предложение промени не бяха приети. Проектът за устав бе разширен спрямо последните изисквания на ФИА.

За втора поредна година няма да има субсидиране на автомобилния спорт у нас от страна на МФВС. Затова и доста от организаторите на големите състезания у нас изразиха притеснението си относно провеждането на надпреварите.

Бе потвърдено също така, че президентът на ФИА Жан Тод ще посети страната ни на 6 юли, за да получи званието Доктор Хонорис Кауза на НСА във връзка с отбелязването на 60-та годишнина на Съюза на българските автомобилисти (СБА).