Начало Рали Съперниците на Льоб искали той да продължи с пълна програма

Съперниците на Льоб искали той да продължи с пълна програма

27
0
Себастиен Льоб

Решението на Себастиен Льоб да не се състезава с пълна програма в световния рали шампионат накара съперниците му да признаят, че всъщност не са искали шампионът да се оттегля. Осемкратният носител на WRC короната е мярката, която всеки пилот в първенството се опитва поне да доближи. Затова и съкращаването на надпреварите за звездата на Ситроен не е добре дошла новина.

Бившият съотборник на Себ Себастиен Ожие например призна, че желанието му е било Льоб да продължава да се състезава както досега, тъй като Фолксваген стартират с пълна WRC програма едва през 2013 г.

– Всички искаме да продължи, защото той прави шампионата интересен за нас. Кара ни да се стремим към върха. Себ е фантастичен пилот и наистина ни е нужен като предизвикателство – допълни пилотът, който този сезон кара Шкода Фабия S2000.

Шефът на Форд Малкълм Уилсън бе откровен, споделяйки, че речникът не му стига, за да опише колко добър е Льоб.

– Не искам да спира, защото моята цел винаги е била да го победим – продължи англичанинът. – Заради него не взехме някъде към осем титли и желанието ми е да го бием, докато още е на трасето.

Според настоящия съотборник на шампиона Мико Хирвонен най-силното качество на Льоб е неговото постоянство:

– Можеш да си по-бърз от него, но няма отсечка, в която той да губи прекалено много. Карането му е изключително стабилно.