Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт ще кара болид на Уилямс в първата тренировка в САЩ

Сарджънт ще кара болид на Уилямс в първата тренировка в САЩ

21803
0
Логан Сарджънт, Уилямс
Логан Сарджънт; снимка Уилямс

Логан Сарджънт ще кара болид на Уилямс в първата тренировка в САЩ. Американецът ще направи официалния си дебют в F1 на родна земя. 

Сарджънт ще седне в автомобила на Николас Латифи и ще помогне за подготовката на Уилямс на пистата край град Остин в щата Тексас. 21-годишният пилот от Форт Лодърдейл кара стар автомобил на Уилямс по време на тестовете за млади състезатели в Абу Даби през 2021 г.

В момента американският състезател заема трета позиция във временното класиране след първите десет кръга от сезон 2022 във Формула 2. Сарджънт се състезава за отбора на Карлин и е записал две победи в основните състезания във Великобритания и Австрия. Също така той се качи на подиума в едно от състезанията в Азербайджан и Испания.

Много съм развълнуван от възможността да карам в първата свободна тренировка в Остин“, каза Сарджънт.

„Получаването на шанса да участвам в Гран при на САЩ е изключително специален момент за мен. Искам да изкажа огромната си благодарност на Уилямс за доверието и вярата в мен. Вярвам, че ще свърша добра работа.“

Целта ми е да науча колкото се може повече за новото поколение автомобили в F1. Очаквам с нетърпение да се възползвам максимално от това преживяване и наистина да му се насладя“, добави американецът.

„През този сезон Логан Сарджънт демонстрира страхотно ниво на способности и зрялост чрез постиженията си на пистата и извън нея. Досега той постигна две победни в състезания. Те бяха допълнени от упоритата му работа по време на сесиите в симулатора.“

Струваше ми се, че е редно да възнаградим тези постижения с възможността той да участва в свободната тренировка в Остин. Очакваме с нетърпение да го видим зад волана на FW44. Нека да видим как неговото представяне и обратна връзка ще помогнат на екипа да се подготви за състезанието в Съединените щати“, каза спортният директор на Уилямс Свен Смийтс.

Сарджънт е един от кандидатите за пилотско място в Уилямс за сезон 2023, тъй като бъдещето на Латифи в британския отбор изглежда под въпрос. Американецът трябва да подобри формата си, ако иска догодина да бъде на стартовата решетка в F1.