Начало Други Състезанието на шампионите – безплатно по интернет

Състезанието на шампионите – безплатно по интернет

44
0
ROC,Състезание на шампионите

Състезанието на шампионите, което се провежда днес и утре в Дюселдорф, ще може да се наблюдава по интернет, при това напълно безплатно. Довечера на Еспри Арина ще се проведе Купата на нациите – от 20 до 22 часа (българско време), а индивидуалната надпревара утре започва в 15 часа.

И през двата дни състезанията ще могат да се следят на www.raceofchampions.com и www.freecaster.tv, които излъчват ROC през последните три години. SAT 1 и Motors TV ще са телевизиите, излъчващи надпреварите.

Пилотите вече тренираха на временното трасе, изградено на стадиона и останаха очаровани от пистата и атмосферата.

Ясно е, че преследваме поредна победа в Купата на нациите – заяви Михаел Шумахер. – Проблемът е, че в събота е толкова трудно, че не остава енергия за неделя. Да видим дали тази година няма да се получи по друг начин.

Съекипникът му в Тийм Германия е Себастиан Фетел и двамата са непобедими в отборното състезание от доста време. Англичаните обаче са решени да направят всичко възможно, за да се поздравят с успех този път, категоричен е Анди Приол, който ще е в тандем с Дженсън Бътън.

Оставах втори няколко пъти и се надявам на нещо по-добро. Но момчетата никога не се отказват, а и трябва да се внимава. В тренировката вече успях да се ударя и да счупи страничното огледало – добави трикратният WTCC шампион.

Легендата на 24 часа на Льо Ман Том Кристенсен отбеляза, че организаторите са поставили нов рекорд с построяването на пистата. В понеделник вечер на стадиона имаше футболен мач, а в четвъртък трасето вече бе готово. Неговият съотборник в Тийм Нордик Юхо Ханинен пък се радваше, че поне с Шкода Фабиа S2000 не е дал най-слабо време, след като с част от останалите автомобили трудно изграждаше ритъм и съответно изобщо не бе доволен.

За първи път в историята на състезанието има и славянски екип, състоящ се от Виталий Петров и Ян Копецки.

Със сигурност ще е забавно. Карал съм доста на лед с Лада, така че да видим какво ще направя. Надявам се и да науча нещо от Ян – обясни руснакът.

Тимо Глок пък прояви чувство за хумор и бе категоричен, че след сезона му във Формула 1 най-хубавото на Състезанието на шампионите е, че няма да бъде затворен с обиколка!