Начало Други Състезанието на шампионите ще се проведе в Дюселдорф

Състезанието на шампионите ще се проведе в Дюселдорф

51
0

Състезанието на шампионите отново ще има нови домакини – тази година то ще се проведе в немския град Дюселдорф. Последното издание на уникалната надпревара се състоя в Пекин (Китай) на стадиона, известен като Птичето гнездо. Мястото ще е Еспри арина, чийто капацитет е малко над 50 000 души. Събитието е насрочено за 26-27 ноември – малко повече от десетина дни след финала на сезона в Гран при, който е на 14 ноември в Абу Даби.

Новината има голямо значение за германските почитатели на автомобилните спортове, тъй като сред редовните участници са Михаел Шумахер и Себастиан Фетел. Всъщност те са победители при нациите – като отбор – за последните три Състезания на шампионите.

Надпреварата е уникална, тъй като събира представители на различни категории автомобилни дисциплини, надбягващи се с еднакви превозни средства. Битките между някои от най-големите имена в моторспорта – независимо дали са със серийни автомобили или бъгита – неизменно генерират сериозен интерес. Досега Състезанието на шампионите освен в Китай е провеждано на Стад дьо Франс в Париж и на стадион Уембли в Лондон.