Начало BG спорт СБА с разяснение относно международните лицензи

СБА с разяснение относно международните лицензи

513
0

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) публикува съобщение на официалния си сайт, с което дава разяснение относно издаването на международните спортни лицензи за българските пилоти, на които през новият състезателен сезон предстоят участия в надпревари извън България.

Преди няколко седмици лицензът на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) към ФИА беше отнет от СБА. Като единствен носител на правата в момента, съюзът уведомява, че издава международни лицензи, свързани със състезания по автомобилни спортове в чужбина.

Ето и пълният текст на съобщението без редакторска намеса:

На вниманието на автомобилните състезатели

УВЕДОМЯВАМE ВИ , ЧЕ СБА КАТО НОСИТЕЛ НА ПРАВАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА АВТОМОБИЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ, ИЗДАВА МЕЖДУНАРОДНИ ЛИЦЕНЗИ СВЪРЗАНИ С УПРАЖНЯВАНЕ НА АВТОМОБИЛЕН СПОРТ.

СБА издава международни лицензи на автомобилни пилоти и навигатори по система, еквивалентна на тази на FIА и в съответствие с критериите описани в Приложение “L” на МСК (C, R, D, D1, H_C, H_R, H_D, HREG, Junior-C Off-road, DR_A, DR_B, DR_C) от Глава I Чл. 2, 9 и 12 приложение L на Международния Спортен Кодекс (МСК) и според изискванията от Глава I Чл. 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11 и 12 от същото приложение.

За издаването на международен лиценз са необходими следните документи:

  1. Заявление до Председателя на СБА в свободна форма, от което да е видно каква категория лиценз иска заявителя;2.  Трите имена на пилота и навигатора;3.  Дата на раждане;4. Медицинско свидетелство за съответната година (заключението да съдържа думите “годен да практикува моторни спортове“);5. Да се посочи очен статус от лекар (необходими очила или лещи);

    6. Копие от валидна Застрахователна полица;

    7. Национален лиценз от предходната година (най-висока национална категория);

    8. Представляващ клуб;

    9. Копие от платежен документ;

10. Снимка

Цената за издаване на Международен лиценз е 350 лв. (триста и петдесет лева).

Лицензът се издава с валидност 1 година.

Лице за контакти:

Камен Михайлов
мобилен телефон – 0888 605 662

Банкова сметка на СБА – IBAN

BG83STSA93000027000001

Председател на СБА
инж. ЕМИЛ ПАНЧЕВ