Начало Рали Себ няма да отиде в Испания с ръце в джобовете

Себ няма да отиде в Испания с ръце в джобовете

35
0
????????? ????,WRC

Себастиен Льоб и целият екип на Ситроен гарантират, че мотивацията им за победа в предстоящото рали Испания е по-силна от всякога, въпреки че вече си гарантираха титлата за 2010 г. както при пилотите, така и при конструкторите.

След триумфа в рали Франция 2010 Льоб придоби още преди края на сезона своята рекордна седма титла. Същевременно, благодарение на силното представяне на французина, както и реалната подкрепа на втория пилот в екипа – Дани Сордо, Ситроен си гарантираха отличието при конструкторите. Независимо от този факт обаче нито екипът, нито Себ мислят да се отпускат и да отидат просто на екскурзия до Испания.

– Ще подходя към това рали като към всяко друго – коментира Льоб. – Това, че съм спечелил титлата, не означава, че ще пристигна в Испания с ръцете в джобовете. Не обичам да губя, а освен това там ще карам за собствено удовлетворение. Ще видим как ще се развият нещата след началните няколко етапа. Все пак е очевидно, че няма да предприемам ненужни рискове.

По отношение предвижданията си за самата надпревара, Себастиен, който ще стартира от първа позиция, а през началния ден настилката е смесена (т. е. има етапи и на макадам и на асфалт), заяви:

– Ако е сухо, мисля, че ще загубим доста време, почиствайки слоя прах от макадамовата повърхност. Според мен, Дани Сордо, който ще тръгне пети, има идеалната стартова позиция, тъй като пътят пред него ще е вече разчистен. Той може да приключи деня с 20 или 30 секунди преднина. За да наваксаш подобна преднина на Дани и то на асфалт, трябва да караш като луд.