Начало Списание Седма титла и съотборници

Седма титла и съотборници

38
0

7 титла за Шумахер и…

Изтърканата фраза, че Шумахер пише история сякаш позагуби своя блясък – толкова победи, толкова успехи. Спечелването на седмата титла обаче за пореден път неминуемо ни връща към феномена “Михаел Шумахер” и неговото превъзходство.
В този брой решихме да погледнем към шампиона чрез най-близките до него на самата писта – съотборниците му във Ферари Еди Ървайн и Рубенс Барикело. Те по великолепен начин, честно и не до там честно хвърлят светлина върху портрета на германеца. Обърнахме се за мнение и към един от славните пилоти в миналото Жак Лафит, за да експонираме Михаел и в една отминала епоха.
Разбира се, победите и титлите накараха съперниците да работят още по-напрегнато и видяхме резултата от това на Спа, където Кими Райконен върна достойнството на Макларън и Мерцедес.
Имахме възможност да надникнем и в бокса на другия вечен враг – Уилямс и да надникнем в тънкостите на електронните му системи.
В световните ралита пък все по-ярко свети новата звезда – Себастиен Льоб и нормално вниманието ни е насочена към него.
Желанието на голяма част от Вас, нашите читатели, ни задължи да се върнем към безсмъртния Аертон Сена, макар и без конкретен повод.
Пет години след старта на нашето списание светът на автомобилите е все така динамичен и напрегнат, че някак не ни остана време дори да спрем за малко и да отпразнуваме една годишнина, която решихме все пак да отбележим с оформянето на нашето списание по луксозен начин.

Иван Тенчев