Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сега е моментът за втора титла на Хамилтън, смята Деймън Хил

Сега е моментът за втора титла на Хамилтън, смята Деймън Хил

47
0
Люис Хамилтън

Световният шампион във Формула 1 за 1996 г. Деймън Хил смята, че сега е моментът Люис Хамилтън да вземе втора корона в Гран при.

Пилотът на Мерцедес спечели първенството през втората година от F1 кариерата си (с екипа на Макларън). В момента тимът от Бракли е смятан за фаворит за началото на новия сезон заради чудесното представяне в зимните тестове и най-вече издръжливостта на задвижващата система на екипа от Бриксуърт (използвана от заводския тим, Макларън, Уилямс и Форс Индия).

От самия отбор многократно подчертаваха, че не са напълно удовлетворени от стабилността и не се смятат за фаворити. Хил обаче е сред наблюдателите, даващи предимство на Мерцедес. Той не пренебрегва качествата и на Нико Розберг, но вярва, че Хамилтън е с по-сериозни шансове.

Люис ще е наистина много окуражен. Решението му да напусне Макларън, за да дойде в Мерцедес, вече изглеждаше като добро, но тази година ще го превърне в гениално. Знаците сочат Мерцедес за фаворити. Аз обаче бих предупредил Люис да не подценява Нико – сподели Хил.

Очакванията към доминиращия през последните четири години тим на Ред Бул далеч не са толкова високи с оглед на трудностите по време на зимната подготовка. Шефът на екипа Кристиан Хорнер дори посочи, че Мерцедес могат да спечелят с две обиколки преднина в Мелбърн. Според Хил отборът от Милтън Кийнс определено има доста за наваксване, но той настоя, че изключването на Себастиан Фетел от прогнозите изобщо не е правилно.

Изненадата този сезон може да дойде от Ред Бул. Те може да изглеждат доста зле в конкретния момент, но съм сигурен, че положението не е чак толкова лошо. Смятам, че ще се борят да настигнат съперниците. Но дали бих изключил Фетел от битката за титлата? Не. Определено не – допълни англичанинът.