Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Семейството на Михаел Шумахер ще предприеме съдебни действия срещу немско списание заради...

Семейството на Михаел Шумахер ще предприеме съдебни действия срещу немско списание заради AI-генерирано интервю с него

3481
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер; снимка Мерцедес

Семейството на Михаел Шумахер ще предприеме съдебни действия срещу немско списание, което публикува генерирано от AI (от англ. artificial intelligence – изкуствен интелект) интервю със седемкратния световен шампион. Die Aktuelle рекламира материала като „ексклузивен разговор“ с 54-годишния бивш пилот. За Шумахер няма официална информация в продължение на близо десетилетие, откакто семейството му го прибра у дома в Швейцария след лечение заради тежкия ски инцидент в края на 2013 г.

Die Aktuelle рекламира статията с репликите: „Първото интервю. Без оскъдни, мъгляви, откъслечни изречения от приятели. Отговори от него! Михаел Шумахер, на 54 години.“ Впоследствие от изданието оповестиха, че материалът е AI-генериран.

Това не е първият случай на проблеми между Die Aktuelle и семейството на Михаел Шумахер

През 2014 г. изданието публикува снимка на седемкратния световен шампион и съпругата му Корина със заглавие „Буден!“ Материалът се оказва статия за случаи на хора, които са излезли от кома в миналото. През следващата година има друга статия, чието заглавие намеква, че в живота на Корина има нов мъж. Самият материал обаче е за дъщерята на Михаел и Корина Джина-Мария.

Самата Корина Шумахер не е правила официални изявления за съпруга си през последните почти 10 години. Единствено в документалния филм „Шумахер“ заяви: „Михаел е тук. Различен, но е при нас и това ни дава сила. Заедно сме. Живеем заедно у дома. Караме терапия. Вършим всичко възможно, за да е добре той и да се чувства удобно. И да правим така, че да усеща семейната ни връзка. И аз ще сторя всичко по силите си, каквото и да ми струва. Всички ще го направим. Стараем се да продължаваме живота си като семейство по начина, по който на Михаел му харесваше и все още му харесва. Продължаваме живота си. А той винаги е казвал: „Личното си е лично.““

Синът на Михаел Шумахер Мик кара две години за тима на Хаас във Формула 1. Понастоящем е резервен пилот на Мерцедес в Гран при. Той също не коментира изобщо състоянието на баща си.