Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена не си прави илюзии за Хонда

Сена не си прави илюзии за Хонда

59
0

Бруно Сена каза, че няма колебания по отношение на желанието си да дебютира с тима на Хонда, ако той оцелее – дори и в Австралия да се появи болид, който не е тестван.

Бразилецът бе оценяван от Хонда, преди автомобилният производител да обяви оттеглянето си от Формула 1 и да предложи тима си за продан. Съответно се предполагаше, че племенникът на легендарния Айртон Сена ще кара редом с Дженсън Бътън, ако базираният в Бракли тим бъде спасен.

Въпреки че отборът тепърва трябва да си гарантира бъдещето, то Сена сега е насочил всичките си надежди именно към този проект. Той каза, че не си прави илюзии по повод на трудността на задачите, с които ще се сблъска, ако се присъедини към отбора.

„Безспорно това ще бъде голямо предизвикателство: според мен няма пилот през последните няколко години, който да е направил дебюта си с толкова малко тестови километри” – каза Сена. „В края на краищата обаче винаги е по-добре да си във Формула 1 – дори и при доста трудни условия. Според мен състезаване за още една година в GP2 ще бъде безполезно за мен.”

„Би бил труден дебют, знам, но поне в началото няма да има голям натиск или очаквания, тъй като в момента никой не счита бившия тим на Хонда за топ тим.”

Така Сена обобщава, че не може да си позволи да изпусне никоя възможност във Формула 1 – дори и колата да не е конкурентна.