Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виртуално приложение предлага 3D разходка из кариерата на Сена

Виртуално приложение предлага 3D разходка из кариерата на Сена

617
0
Senna 360, Ayrton Senna
Senna 360; снимка: Instituto Ayrton Senna

Instituto Ayrton Senna създаде виртуално приложение, позволяващо на феновете на легендарния бразилски пилот да си припомнят, а на по-младите почитатели на автомобилния спорт – да се запознаят с кариерата му. То бе представено по повод 25 години от смъртта на Сена, който загина на 1 май 1994 г. Senna 360 е налично за iOS, Android и уеб. Приложението е виртуален музей, в който една от най-прочутите състезателни кариери в света е представена посредством 3D, добавена и виртуална реалност.

Институтът, който носи името на трикратния световен шампион във Формула 1, е разработил приложението в сътрудничество с швейцарската компания Spin Lab. Почитателите, а и просто любопитните, могат да разгледат автомобилите на Сена, да сложат прочутите му каски или шапки, дори да си направят селфи. Включени са техническите характеристики, спецификации и звуците от двигателите на всички болиди на бразилеца.

Първите пет коли на Сена могат да бъдат разгледани безплатно

За пълен достъп до приложението потребителят трябва да е с Bronze статут към института. То струва от 1,49 долара на година.

Приходите от приложението са за благотворителната дейност на Instituto Ayrton Senna. Отборите на Макларън и Уилямс, ръководството на Формула 1, както и Лотус Класик Карс са съдействали на организацията за създаването му.

„Невероятно е да разгледаш историята на Аертон, разказана в подобен виртуален музей”, коментира племенницата на пилота Бианка Сена.

„Модерните технологии ни позволяват да видим живота му по съвсем нов начин, без ограничения. Убедени сме, че това нововъведение ще се хареса на феновете, които посредством него ще помагат и на института.”

Senna 360 App download: https://download.senna360.org/

Senna 360 Web experience: https://www.senna360.org/