Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Серхио Агуеро в тима на Ред Бул за виртуалната Гран при на...

Серхио Агуеро в тима на Ред Бул за виртуалната Гран при на Испания

586
0
Серхио Агуеро
Серхио Агуеро; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Футболистът на Манчестър Сити и аржентинския национален отбор Серхио Агуеро ще дебютира във виртуалната Формула 1 тази неделя. Той ще кара за тима на Ред Бул като съотборник на Алекс Албон. Агуеро ще участва за петия кръг от организираните от F1 онлайн състезания – Гран при на Испания.

„Автомобилният спорт ми е голяма страст и за мен е много вълнуващо да получа този шанс”, сподели 31-годишният футболист. „Гледал съм състезания и тестове от Формула 1, но сега ще имам възможност да се състезавам срещу истински F1 пилоти.”

„Нямам търпение!”, допълни Агуеро

Албон пък спечели предходната Гран при след два поредни успеха на Шарл Льоклер (Ферари). Двамата ще продължат да се борят и в петото състезание от сериите на познатата писта Каталуния. Останалите титуляри от Формула 1 в надпреварата ще са отново Антонио Джовинаци (Алфа Ромео), състезателите на Уилямс Джордж Ръсел и Николас Латифи и Ландо Норис (Макларън). Футболът ще бъде представен от Агуеро, вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа и Артур Мело от Барселона. Бразилецът ще кара за Хаас заедно с Пиетро Фитипалди. В екипа на Рено ще са голфърът Иън Поултър и пилотът от Формула 3 Макс Фютрел.

Състезанието отново ще се предава както по официалните канали на Формула 1 в социалните мрежи, така и от носителите на правата за предаване на Гран при стартовете.