Начало Рали Сериозна тест програма за Мини през февруари

Сериозна тест програма за Мини през февруари

89
0
???? ????????? WRC

Екипът на Мини планира сериозна тест програма с цел пилотите да са максимално подготвени за дебюта на тима в шампионата.

До момента не е ясно точно кога тимът на Мини ще стартира сезона във WRC. Знае се, че тъй като това е дебютната година на отбора. е планирано участие само в част от кръговете. По непотвърдена информация отборът иска да стартира в петия кръг – рали Италия (5-8 май). Дотогава обаче останалите екипи ще са навъртели сериозни състезателни километри. От Мини пък планират, за да поддържа своите състезатели във форма, да организират няколко мащабни теста.

– Ще направим значително количество тестове, докато колата бъде хомологирана и представена, а това определено ще прави пилотите ни доста заети – обясни Ричард Тейлър, търговски директор в Продрайв. – През февруари ни предстоят два теста. Освен това Крис проведе няколкодневни демонстрации, които му предоставиха доста време в колата.

Тейлър разкри, че изпитанията с Крис Мийк и Дани Сордо ще бъдат в Испания и Франция. За момента екипът се е концентрирал върху тестове на макадам. Тестовете на асфалт са планирани за втората част на сезона.