Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сериозни проблеми с двигателите в Уилямс

Сериозни проблеми с двигателите в Уилямс

2658
0
Джордж Ръсел, Уилямс
Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

Екипът на Уилямс има сериозни проблеми с двигателите на Мерцедес от началото на тестовете. Това призна заместник-шефът на тима Клер Уилямс. Отборът от Гроув е трябвало на 2 пъти да смени задвижващата система в автомобила за 4-те дни изпитания досега.

Все пак според Клер повечето от проблемите вече са решени. Изглежда те се дължат на работата на шасито с агрегата, а не са при Мерцедес, тъй като от началото на тестовете заводският отбор на Сребърните стрели и Рейсинг Пойнт нямат проблеми.

„Имахме няколко проблема с двигателя досега. Този от вчера беше 3-ият досега, обясни Клер. – Нямаме проблем с колата. Всички в тима сме малко притеснени, защото тази година имаме само 6 дни за изпитания и програмата ни е много натоварена. И съответно загубихме много време.“

Уилямс се надява, че за днес и утре проблеми вече няма да има. Като цяло обаче скоростта на Уилямс е много по-добра спрямо миналата година. Джордж Ръсел вече със задоволство заяви, че автомобилът се кара много по-лесно и е по-предвидим.

Бившият пилот на тима Роберт Кубица, който вчера беше най-бърз на тестовете, изрази задоволството си от това, че колата на Уилямс тази година е много по-добра.

Полякът призна, че за участието си в 4-ия ден от тестовете вчера е отишъл с кола от Италия до Испания, вместо да хваща самолета заради затрудненията с полетите, причинени от коронавируса COVID-19.