Начало Рали Сезон 2010 може да е последният за Солберг във WRC

Сезон 2010 може да е последният за Солберг във WRC

41
0

Сезон 2010 може да бъде последният във WRC за Петер Солберг, разкри норвежецът.

Подобно на миналата година и през настоящата Петер Солберг ще се състезава в световния рали шампионат с частния си тим. Пилотът потвърди, че си е подсигурил участие за целия сезон след доста дълги преговори с различни спонсори. Освен това той успя да закупи Ситроен С4 WRC, с който през 2010-а се надява да бъде сред претендентите за титлата и да повтори успеха си от 2003 г.

Норвежецът обаче призна, че да притежаваш собствен тим, изисква голям бюджет и не е сигурен, че ще може да си осигури такъв и през следващия сезон.

„Готов съм и в края на краищата имам още един шанс – коментира Солберг. – Никога не можеш да знаеш, може би това е последната ми година, в която се състезавам във WRC. Кой може да знае? Настъпиха трудни времена. Така че ще положа максимум усилия. Подготвям се доста сериозно – в момента теглото ми е най-ниското, което съм има откакто бях на 17.”

Новият рали автомобил бе доставен на Солберг на 21 януари 2010 г. Като част от подготовката си той кара и победи в две ралита – едното в Швеция, другото в Норвегия. Сега му предстои участие в първи кръг от WRC този сезон – рали Швеция, с което ще запише 150 старта в световния шампионат.