Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шафнауер: Приспособяваме се към новата реалност

Шафнауер: Приспособяваме се към новата реалност

460
0
Отмар Шафнауер
Отмар Шафнауер; снимка: Рейсинг Пойнт

Шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер заяви, че всички в екипа се опитват да се приспособят към новата реалност – да си останат по домовете след въвеждането на извънредни мерки и във Великобритания за ограничаване на пандемията от COVID-19.

„Първата ни грижа в момента е физическото и психическото благополучие на нашите съотборници, техните семейства и приятели”, заяви Шафнауер

„Всички се прибрахме във Великобритания и се приспособяваме към тази нова реалност. Със сигурност не е лесно за никого. Очевидно сме разочаровани, че не можем да се състезаваме в обозримото бъдеще. Всички обаче разбираме значението на ситуацията и предизвикателствата пред света в момента. Те са различни от всичко, което съм видял през живота си и ясно надхвърлят размерите на спорта.”

Първите 8 състезания от шампионата вече отпаднаха или бяха отложени, а фабриката на тима в Силвърстоун не работи от сряда

„Нашите врати ще бъдат затворени в продължение на най-малко три седмици”, разясни Шафнауер. „Но това е постоянно развиваща се ситуация. Трябва да се върнем на работа в четвъртък, 16 април.”

Според Отмар Шафнауер, екипът е работил „изключително трудно през последните няколко седмици, за да успее да създаде и достави на всички служители с възможнотст да работят от дома си нужното оборудване и връзки, за да няма нужда да идват до офиса.”

„Това е безпрецедентна ситуация, променяща се с всеки изминал ден. В момента просто не можем да кажем с някаква степен на сигурност кога ще се върнем към нормалното. Има толкова много фактори, които не са под нашия контрол. В тази връзка решението ни заедно с ФИА да отложим въвеждането на регулациите за 2022 г. има абсолютен смисъл от гледна точка на логистиката и разходите. В същото време трябва да сме готови, когато се върнем на работа, да се състезаваме, каквито и да са регламентите.”

Шафнауер заяви още, че пилотите на тима Серхио Перес и Ланс Строл, планират да се присъединят към още F1 Esports събития през следващите седмици.

Специален материал за новия болид на Рейсинг Пойнт RP20, наречен „розов Мерцедес четете в последния брой на списание ClubS1 – 235.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter