Начало BG спорт Шампионът Мирослав Ангелов с първи тест за новия сезон

Шампионът Мирослав Ангелов с първи тест за новия сезон

314
0
Мирослав Ангелов и Недялко Сивов 2019
Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, снимка: ClubS1

Националният шампион на рали Мирослав Ангелов с навигатор Недялко Сивов направи първия си тест преди началото на новия сезон. Пилотът на Мегапорт навъртя днес над 50 километра на писта Дракон край Калояново.

Ангелов отново ще се състезава с Шкода Фабия R5, с която миналата година спечели титлата за първи път. Сега целта му ще бъде да защити короната. Той смята, че през тази година конкуренцията му ще бъде по-сериозна.

Очаква се и други пилоти у нас да се състезават с автомобили от клас R5. За първия кръг от сезона – рали България (10-12 май), на линия по всяка вероятност ще бъдат многократните рали шампиони Димитър Илиев и Крум Дончев, които ще се сменят зад волана на Фабия R5.

Преди рали България, екипажът на Мегапорт ще стартира в рали спринт Вида, което ще се проведе в края на тази седмица. Ангелов, който е и шампион в тази дисциплина от миналата година, ще се опита да направи пълен сезон и в нея.

Извън състезанията у нас, Ангелов планира да участва в рали Фригия в Турция, което е кръг от Европейския Рали Трофей. Той ще участва и в рали Сърбия, което е кръг от националния шампионат.

По време на тестовете на Дракон, Ангелов повози и представителите на медиите на навигаторското място. Сред тях бяхме и ние от ClubS1. Миро даваше сериозна газ, като обяснимо минаваше по трасето с по различни типични за рали траектории с поднасяне, а не по класическите пистови.

По колата Фабия R5 за новия сезон съществени промени няма. По време на изпитанията днес Ангелов изпробва и някои нови настройки.