Начало Рали Шефовете на Форд хвалят Хирвонен и Латвала

Шефовете на Форд хвалят Хирвонен и Латвала

38
0
Яри-Мати Латвала

Шефовете на Форд не пестяха похвали за пилотите си Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала след финала на рали Испания, в което двамата финишираха съответно втори и трети.

По-младият финландец напълно заслужаваше по-високото стъпало на подиума след невероятно каране на асфалт (с постоянна скорост и изключителна преценка той би дори признатия за почти непобедим на тази настилка Себастиен Льоб), но в самия край на надпреварата отново пропусна съекипника си, за да му помогне в борбата за световната титла. Мико е на 8 точки зад Льоб преди последния кръг рали Уелс, след като бе с равен на французина актив преди състезанието в Испания.

И двамата пилоти направиха това, което бе необходимо. Яри-Мати изигра перфектна роля в екипа след най-доброто си каране на асфалт с Фиеста RS WRC. Мико бе под огромно напрежение. Трябваше да е колкото се може по-напред в класирането, за да има шанс за титлата във Великобритания – коментира шефът на тима Малкълм Уилсън.

Началникът на Форд Моторспорт за Европа Жерар Кин допълни, че целта е била да се спечелят възможно най-много точки и постигнатото е надхвърляло очакванията.

Окуражен съм от невероятния подем в карането на асфалт на Яри-Мати и поведението на автомобила. Нямам търпение да видя пилотите ни в Уелс за финала на сезона – каза още той.