Начало Рали Шеста победа за Льоб в рали Мексико

Шеста победа за Льоб в рали Мексико

32
0
Даниел Елена,рали Мексико,Себастиен Льоб

Себастиен Льоб спечели шеста победа в рали Мексико, карайки внимателно и през последните четири отсечки на надпреварата, която е трети кръг от световния рали шампионат за 2012 г. Осемкратният световен шампион и навигаторът му Даниел Елена дори увеличиха аванса си, докато доста други състезатели имаха сериозни проблеми в неделя. Това бе втора победа на екипажа за сезона (след Монте Карло) и общо 69-ти успех във WRC.

Французинът заяви, че е много щастлив и че резултатът е прекрасен за екипа, особено като се има предвид, че втори финишира съотборникът му Мико Хирвонен. Трети е Петер Солберг (Форд) – той бе най-бърз в пауърстейджа. Норвежецът се качи на подиума, след като съекипникът му Яри-Мати Латвала катастрофира. 26-годишният пилот се разсея, когато Евгени Новиков (също с Форд) претърпя инцидент пред него и излетя от трасето в канавка. Победителят от Швеция се добра някак до финала на отсечката, но повредите по Фиеста-та му бяха прекалено големи, за да може да продължи.

Видях отдалече автомобила на Новиков и се обърках. Първо помислих, че е на пътя и се придвижих така, че да го избегна, при което пропаднах и се изтъркалях. Едва я върнахме на трасето – обясни Латвала.

Така четвъртото място бе за Мадс Остберг. И той преживя спукана гума, а пети и шести зад него се наредиха От Танак и Насър Ал-Атиа. Топ 10 допълниха Арминдо Араужо (Мини), Себастиен Ожие (Фолксваген/Шкода), Кен Блок (Форд) и Рикардо Тривино – най-добре класиралият се местен пилот.

След три кръг от WRC през 2012 г. Льоб води в шампионата с 66 точки, следван от Хирвонен (50), Солберг (47), Остберг (28), Латвала (26) и т.н.