Начало Рали Шеста рекордна титла за Льоб

Шеста рекордна титла за Льоб

50
0

Шеста рекордна титла в световния рали шампионат спечели французинът Себастиен Льоб, след като победи в последния кръг за 2009 г. в Уелс. Той пресече финала с аванс от над минута пред Мико Хирвонен. Пилотът на Форд имаше точка преднина спрямо съперника си от Ситроен в генералното класиране, но се наложи да се примири със загубата, след като в края на неделния ден над минута се бори с отворения капак на колата си.

Сега ми трябва чудо. Просто трябваше да спра, нищо не виждах – нещастно коментира финландецът.

Последната отсечка измина без да се случи чудото на Хирвонен и Льоб за 54-и път в уникалната си кариера пресече пръв финала. Той и навигаторът му Даниел Елена изпревариха екипажа на Мико и Ярмо Лехтинен с една-единствена точка в подреждането.

– Невероятен сезон! Започнахме добре, а след това едва не загубихме всичко. Мико бе изключително силен, а догодина ще е още по-трудно – убеден бе Льоб след финала.

Французинът още веднъж призна, че продължилата до последния етап на последната надпревара борба е била една от най-напрегнатите в живота му, а след това прие първите поздравления за титлата – от Хирвонен и Лехтинен.