Начало Рали Шкода Моторспорт награди шампионите за 2019 г.

Шкода Моторспорт награди шампионите за 2019 г.

387
0
Шкода Моторспорт 2019

Шкода Моторспорт официално награди всички свои рали шампиони за изминалия сезон. Това стана снощи на специална гала вечер на чешкия производител в Прага.

С модела Фабия R5, Шкода спечели цели 28 национални титли, сред които и шампионата на България. У нас триумфираха Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев от екипа на Мегапорт. Двамата присъстваха на церемонията.

Шефовете на компанията определиха годината като най-успешната в историята на Шкода Моторспорт. През нея Шкода спечели титлата при пилотите в WRC2 Pro чрез Кале Рованпера с навигатор Йоне Халтунен. Двамата от догодина ще се състезават за Тойота в Световния рали шампионат.

снимка: Шкода Моторспорт

„Изкарах 2 страхотни години в Шкода, каза Рованпера. – През тях разполагах с бърза и надеждна кола. Благодаря на тима ми Шкода Моторспорт за всичко. Готвя се за следващото предизвикателство.”

В същия шампионат чешкият производител спечели и отборната титла благодарение и на приноса на Ян Копецки, което се случва за 5-а поредна година. Отново пилотите с Фабия R5 не записаха нито едно отпадане заради технически проблем през сезона.

В часовете преди церемонията Рованпера и Копецки повозиха на навигаторското място всички поканени гости и журналисти на специално изградено трасе с комбинация от различни настилки в околностите на град Добриш (на снимката долу).

Шкода Моторспорт 2019