Начало Други Шпенглер официално става пилот на BWM в DTM

Шпенглер официално става пилот на BWM в DTM

29
0
DTM,Мерцедес,Шпенглер

Вчера бе обявено официално, че третият пилот, който ще кара BWM през следващата година, ще бъде Бруно Шпенглер. Шпенглер дебютира в DTM през 2005 г. и оттогава досега представянето му е впечатляващо. За 74 състезания канадецът-франкофон е спечелил в девет. Освен това той има 11 полпозишъна и 12 най-бързи обиколки. През 2006 и 2007 г. той изпусна за малко титлата в шампионата и завърши втори. През 2011 г. той пък финишира трети. Канадецът бе пилот на Мерцедес, но сега реши да смени провинцията и вместо за швабите, ще се състезава за баварците.

„През изминалите седмици освен с развитието на колата ни се занимавахме и с привличането на пилоти за следващата година“, обясни спортният директор на BMW, Йенс Маскардт. „Освен пилотите от нашите редици, Бруно бе сред най-желаните от нас кандидати. Защото въпреки, че е доста млад, той има доста опит в DTM, което със сигурност ще ни донесе предимство в последната фаза на развитие на колата. Така че, въобще не се замислихме и забавихме, когато изникна възможността да го привлечем. За кой от нашите три екипа ще кара той, ще определим в последствие.“

Шпенглер се прочу във Формула Рено и в последствие във Формула 3, преди да дебютира в DTM през 2005 г. На Лаузицринг същата година той спечели първи точки, завършвайки шести. На Норисринг следващия сезон спечели първата си победа, последвана от първи пол позишън на Нюрбургринг. Той се разви бързо като един от топ пилотите в серията.

През 2012 г. BMW ще стартира в DTM с три отбора. BMW Team Schnitzer ще подготвя две BMW M3 DTM, също както BMW Team RBM и BMW Team RMG. Засега потвърдените пилоти за баварците са Анди Приол и Аугусто Фарфус.