Начало Рали Ще взема титлата в Испания, зарече се Ожие

Ще взема титлата в Испания, зарече се Ожие

40
0

Себастиен Ожие можеше да спечели втора титла в световния рали шампионат в домашния си старт във Франция, но не успя заради техническа повреда и последвала грешка на екипажа. Французинът обаче се зарече, че ще постигне целта в следващата надпревара, която е в Испания.

Той загуби време в самото начало на състезанието заради проблем със сензор. След това сбъркано пристигане за отсечка му донесе наказание и това означаваше общо 8 минути изоставане. Ожие се оказа на 62-а позиция, откъдето започна да си пробива обратно път през колоната, но единствената му цел бе пауърстейджа. Французинът за малко не финишира в точките – стана 13-и, като освен това взе трите бонус точки за най-добро време във финалния етап.

– Извлякохме максимума от уикенда с тази победа в пауъстейджа. Два дни чакахме тази отсечка и дадохме всичко от себе си в нея. Като цяло рали Франция не премина добре за нас, но с Жулиен (Инграсиа – б.р.) все още сме начело в шампионата с аванс от 27 точки, така че ситуацията изглежда добре. Пропуснах шанса си тук, но ще взема титлата в Испания – заяви Ожие.

Рали Испания е предпоследен кръг от тазгодишния световен рали шампионат. Там на Ожие и Латвала ще им е нужна само точка повече спрямо Яри-Мати Латвала/Мика Антила, за да вземат короната за втори път.

– Поздравления за Яри-Мати за забележителното каране – поздрави съотборника си Себастиен. – Бих искал да благодаря и на френските фенове за фантастичната им подкрепа. Тя означава ужасно много за мен и Жулиен.

Ожие разбра след финала на състезанието за катастрофата на сънародника си и него приятел Жул Бианки по време на Гран при на Япония от Формула 1. Пилотът на Маруся е в болница, където претърпя операция. Себастиен заяви, че се надява Жул да се възстанови бързо.