Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер може да получи сериозно наказание за обидите към стюардите

Щайнер може да получи сериозно наказание за обидите към стюардите

1037
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер, снимка: Спас Генев

Гюнтер Щайнер може да получи сериозно наказание за обидите си към стюардите след финала на Гран при на Русия.

Спортният директор на Хаас нарече главния стюард на надпреварата Емануеле Пиро глупав и идиот заради решението му да санкционира Кевин Магнусен с 5 секунди за напускане на трасето и печелене на предимство в битката му със Серхио Перес за 7-ото място в Сочи.

Датчанинът финишира 8-и, а с наложеното му наказание стана 9-и. Щайнер каза по радиото на Кевин, че е ако не е бил този глупав и идиотски стюард, Магнусен е щял да бъде 8-и. Това не е първият път, в който Щайнер критикува стюардите и това е привлякло вниманието на ФИА.

Според информация на Motorsport-Total федерацията обмисля 3 възможности за наказание. Първата е солидна глоба от 250 000 евро. Втората отнемане на точки на Хаас от шампионата при конструкторите, а третата забрана на Щайнер да присъства в падока.

В тази връзка състезателният директор на ФИА Майкъл Маси заяви: „В крайна сметка ние сме на състезанията, за да вършим работата си. Официалните лица, тимовете и всички присъстващи трябва да имат взаимен респект. Ако някой е казал нещо неподходящо, има лица, които отговарят за правните проблеми на пистата и извън нея.“