Начало Рали Ще бъдем много силни и в следващите години, смята Ал-Атия

Ще бъдем много силни и в следващите години, смята Ал-Атия

54
0
Насър Ал-Атия

Победителят в рали Дакар при автомобилите Насър Ал-Атия с Тойота смята, че неговият тим ще бъде много силен и в следващите 3-4 издания на надпреварата. Катарецът с модела Хайлукс спечели с аванс от 46 мин пред Хоан Рома с Мини 4х4. Трети остана Себастиен Льоб с частно Пежо.

Катарецът вярва, че успехът на японския концерн сега, който е първи в историята на Тойота, ще доведе до увеличаване на заводската подкрепа към екипа на Gazoo Racing, който се пребори за успеха в престижната надпревара.

„Беше ми мечта да спечеля Дакар за 3-и път, като по този начин донесохме на Тойота първа победа в историята, каза Насър. – Сигурен съм, че в Япония са горди от успеха.

Сигурен съм, че с това първо място, екипът ще бъде много силен през следващите 3-4 години. Липсва ни малко бюджет, тъй като не сме заводски отбор, но съм убеден, че сега Тойота ще влезе със свой официален тим в Дакар.“

Относно самото състзеание, Ал-Атия коментира: „Беше много трудно рали за всички. Фантастично е, че не допуснах грешки. Беше важно, че от третия ден вече бяхме стабилен лидер и малко по малко трупахме все по-голям аванс.

Всички пилоти бяха много силни, всеки искаше да спечели. Когато разбрахме, че състезанието ще е само в Перу и до голяма степен на пясък, се почувствахме уверени, защото там сме силни.“