Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявяват в петък, че Шумахер ще кара за Алфа Ромео догодина?

Обявяват в петък, че Шумахер ще кара за Алфа Ромео догодина?

3490
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Формула 2

Мик Шумахер е спряган много упорито за място в тима на Алфа Ромео от доста време. Според швейцарски и испански източници той вече има едногодишен договор с тима от Хинвил, който ще бъде обявен този петък. Тогава синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер ще дебютира в официална тренировка от Формула 1 уикенд.

В информациите се твърди, че Кими Райконен ще остане в Алфа Ромео и през следващия сезон. Самият Кими заяви в Русия, че до онзи момент нищо не бе подписал. На Нюрбургринг той трябва да участва в 323-ия си Гран при старт, което ще е нов рекорд за най-много участие в F1.

Появата на Шумахер в официална тренировка за старт от Формула 1 неминуемо привлича огромен интерес

Според Сабине Кем, която управляваше делата на баща му, а сега се грижи за кариерата на Мик, създадените от COVID-19 условия всъщност могат да помогнат на 21-годишния младеж.

„Ограниченията заради COVID-19 вероятно ще помогнат на Мик. В падока няма много журналисти. При един нормален сезон интересът към участието на Мик в петъчна тренировка би бил невероятен. Тази година обаче всичко се случва със сериозни ограничения, при които прякото общуване е невъзможно. Така на него ще му е по-леко.“

„С кариерата на Мик сега се занимаваме аз, майка му Корина, мениджърът Петер Кайзер и физиотерапевта му Кай. Всички сме стари приятели и един отбор. За нас е много важно този уикенд Мик да направи следващата крачка.“