Начало Рали Силно начало на сезона за Стратиева и Аврамов в Турция

Силно начало на сезона за Стратиева и Аврамов в Турция

258
0
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева, която има много повече опит в ERC – Европейския Рали Шампионат, тази година взе решение заедно с навигатора и Георги Аврамов да стартират рали сезона с участия в състезания от Балканската купа.

През изминалия уикенд се проведе Рали Есок в Турция, което бе и първия кръг на шампионата. 90 екипажа трябваше да премерят сили в 10 състезателни етапа с обща дължина от 150.74 състезателни км.

„Много компактно и разнообразно състезание с определено завиждащ лист на заявени участници, обясни Катя. – Имаше много атмосфера и добра организация. Бяхме посрещнати на ниво от домакините и с удоволствие бихме стартирали отново с Георги там. Това беше нашето първо участие в Ескишехир, въпреки че през последните години доста български колеги взимат участие там.

Определено етапите бяха доста разнородни, технични, имаше места с бързи участъци, където просто бяхме на лимита на колата и чакахме отново да започне по-сгънатата част. Имаше ритъм имаше и неравни участъци. Определено и времето се погрижи да разнообрази нещата като имаше и фракция, слънце, кал, мъгла, дъжд….от всичко по-малко.

Състезанието мина добре за нас, като вторият ден определено беше доста по-силен и съответно и на финала ни донесе и бонус точки.

Доволна съм от нашето класиране и представяне. Имахме добре подготвена кола, нямахме технически проблеми и благодаря на главния ни механик за това спокойствие и увереност, което имах в автомобила. Знам, че може още много и определено отчитам моите грешки…, но продължаваме смело напред. Благодарна съм на нашите спонсори, че въпреки тежката година, те са с нас!“

Българския екипаж завърши на 6-та позиция за ERT2 и на 17-та позиция в генералното класиране при 59 финиширали. Следващото планирано участие за Стратиева/Аврамов е рали България през месец май, което ще е и втори кръг в ERT.

Европейската ни рали шампионка при жените планира включването й в Европейския шампионат да започне от Рали Рома Капитале през юли, а стартовете до тогава да използва като максимална подготовка за едно добро представяне в следващите състезания в европейския шампионат.