Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Силвърстоун готови да сложат картонени фигури по трибуните

На Силвърстоун готови да сложат картонени фигури по трибуните

652
0
Силвърстоун, фенове
снимка: АТР

Организаторите от Силвърстоун са готови да сложат картонени фигури на фенове по трибуните за двата кръга от Формула 1, които трябва да се проведат на пистата това лято. Пистата преодоля сериозни трудности, сред които неразбирателства с Либърти Медия и наложена от британското правителство задължителна карантина на пристигащите в страната.

В крайна сметка Силвърстоун се разбра с F1 за два поредни състезателни уикенда, а властите направиха изключение за Гран при

Надпреварите са сред потвърдените досега 8 и са предвидени за 2 и 9 август. Те ще са зад затворени врати в съответствие с изискваните мерки за сигурност.

„Разглеждаме различни неща и със сигурност съм склонен да чуя какви идеи ми предлагат хората. Особено печатници, търсещи да повторят онова, което направиха в Бундеслигата с картонени фигури. Това всъщност е страхотно и съм готов да го направя”, обясни управляващият директор на Силвърстоун Стюарт Прингъл.

Прингъл има предвид инициативата на немския футболен клуб Борусия Мьонхенгладбах

Фенове получиха възможността срещу 19 евро да поръчат свой картонен образ, който да бъде поставен на трибуните вместо тях. Домашният стадион на отбора Борусия Парк е петият по големина в Германия и е с капацитет от над 50 000 места. Приходите от инициативата са за местни благотворителни дейности. Отборът дори даде възможност на фенове на противникови тимове да поръчат свое „копие“, което да бъде поставено на местата, предназначени за поддръжниците на гостуващия екип.

„Кампанията буквално беше зарината с поръчки. Едва смогвахме да ги инсталираме. Но се радваме на такава подкрепа, разбира се“, коментира представител на феновете на Борусия.

„Ние сме в бизнеса със забавления и искаме да поддържаме връзката си с феновете. Желанието ни е те да участват в събитията, доколкото е възможно, а това, разбира се, е по-лесно в ерата на дигитализацията. Ще работим страшно много с уебсайта и социалните си канали. Но ако има начин хората да са пряко свързани – видео стена, фигури от картон по седалките – абсолютно ще разгледаме възможността“, допълни Прингъл.