Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун с нови собственици

Силвърстоун с нови собственици

21
0
Силвърстоун

Пистата Силвърстоун има нови собственици, твърди в своя публикация британският вестник Индипендънт. Според информацията трасето е било продадено от британския клуб на автомобилните състезатели (BRDC – British Racing Drivers Club) на компания за недвижими имоти.

BRDC търсеше доста дълго време инвеститори, за да продължи развитието на пистата и прилежащата й инфраструктура. Първата фаза от плана – построяването на нов пит/падок комплекс – бе изпълнена успешно преди няколко години. Тя струваше близо 30 милиона английски лири. Следващият етап предвижда издигането на бизнес парк, но ръководството на трасето и BRDC имаха трудности с намирането на желаещи да вложат пари в начинанието.

Според Индипендънт купувачът – неназована компания, за която се смята, че се занимава с недвижими имоти – ще отвори нови възможности за развитие на Силвърстоун. От BRDC заявиха преди година, че клубът търси 150 милиона паунда и обмисля продажбата на цялото или част от трасето.

Сключихме сделка за Силвърстоун. Не знам кой я купи и какви са условията, но категорично има договорка. Тя няма да бъде обявена вероятно до следващия месец – е цитиран анонимен член на BRDC.

В плановете за пистата освен бизнес парк са включени строежът на три хотела, нов технологичен парк, подобрение на трибуните. Силвърстоун има договор да домакинства Гран при на Великобритания от Формула 1 до 2027 г.