Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун ще именува участък от трасето в чест на Люис Хамилтън

Силвърстоун ще именува участък от трасето в чест на Люис Хамилтън

968
0
Силвърстоун
снимка, Пирели
Силвърстоун ще прекръсти старт-финалната права в чест на спечелената седма титла на Люис Хамилтън. Това обяви Британският клуб на автомобилните пилоти (BRDC). По този начин за пръв път част от легендарното британско трасе ще носи името на пилот от F1.

Хамилтън има седем победи на Силвърстоун и е най-успешния състезател в история на британската писта. Световният шампион бе поздравен от президента на BRDC и бивш пилот на Макларън и Ред Бул Дейвид Култард.

„За мен бе голяма чест да кажа на Люис тази прекрасна новина. Това е първи случай, където участък от пистата ще носи името на състезател. Хамилтън е записал цели седем  успеха на Силвърстоун и затова решихме да прекръстим част от трасето в чест на неговите постижения“, сподели Култард.
Хамилтън спечели полпозишън в първия си старт през 2007 и записа първия си триумф през 2008. След това той спечели в периода 2014-2017 и след това през 2019. През тази година британецът записа успех в първата надпревара въпреки спукана гума в последната обиколка, а във втората финишира зад Макс Верстапен.