Начало Рали Симеон Симеонов приключва с картинга, ще кара само в Hyundai Racing Trophy

Симеон Симеонов приключва с картинга, ще кара само в Hyundai Racing Trophy

95
0
Симеон Симеонов

Симеон Симеонов няма да кара в националния шампионат по картинг през следващия сезон. Това призна хасковският пилот пред ClubS1. През изминалия сезон той отново се състезаваше във висшия клас KZ2, като завърши втори в крайното класиране, зад Владимир Арабаджиев.

Догодина той ще се съсредоточи изцяло върху рали състезанията и шампионата на Hyundai Racing Trophy. В едномакрково първенство на Хюндай Мони кара вече 2 сезона, като бележи огормен прогрес. За 2016 г. той завърши на 3-о място в генералното класиране, като до последния кръг се бореше с второто с Христо Геров.

„С треньора ми в Hyundai Racing Trophy Петър Гьошев сме на едно мнение, че картингът пречи много на ралито, а и обратното, каза Симеон. – Няма как да се карат двете дисциплини паралелно. Затова продължавам само с ралитата.

Надявам се тази зима да имам време и ресурс за много тренировки и да изтъркаме много гуми. И така да се подготвя много по-добре отколкото през миналите години. Така за догодина мисля битките в рали шампионата ни да са още по-оспорвани, а разликите по-малки – не повече от 2 секунди на отсечка.“