Начало Рали Сирил Депре: Най-сериозният ми съперник винаги е била пустинята

Сирил Депре: Най-сериозният ми съперник винаги е била пустинята

35
0
Дакар,КФН,Сирил Депре

През тази година Сирил Депре записа пета победа при мотоциклетистите в рали Дакар. Този път състезанието за него премина различно, защото не се състезаваше срещу своя съотборник в КТМ и сериозен съперник Марк Кома, а срещу асовете на Ямаха и Хускварна. Но в крайна сметка въпреки че се наложи да смени мотора си Депре спечели отново.

„Моят най-сериозен конкурент винаги е била пустинята”, обяснява Депре по-малко от месец след петата си победа. Тя е студена, гореща, пясък, чакъл, дюни, безкрайна. Винаги е сложна за преминаване, независимо дали е в Африка, Южна Америка или Азия.”

Депре обаче явно знае, как да се справя с нея. Той е на второ място по успехи заедно със Сирил Нево, а пред двамата с шест победи е само сънародника им Стефан Петерханзел. Той обаче отдавна вече се състезава с коли. За разлика от конкурентите си Депре не допусна сериозни грешки, нямаше падания и почти нямаше грешки с навигацията. В сравнение с него Хуан Бареда Борт налагаше високо темпо в определени дни, но в други трябваше да се справя със сериозни проблеми.

„Просто трябва да имаш доверие”, продължава Депре. „Доверие в качествата си, доверие в механиците си, доверие в отбора си.”

Депре е изключителен професионалист, като веднага след приключването на надпреварата, той започва да се подготвя за следващата година.

„Работя здраво върху своята физическа подготовка, върху подготовката на машината си, върху настройките на окачването и екипировката си.”

Французинът все още не мисли за край на своята кариера. Въпреки дългогодишното си участие в надпреварата, той все още е пленен от магията Дакар.

„Всяка сутрин след ставането си, отивам във фитнес студиото с мотивацията, да се подготвя по най-добрия начин. Смятам да участвам поне още 2-3 години. Искам просто да продължавам да се състезавам, да печеля и да се наслаждавам на това, което правя.”

За разлика от Петерханзел и Нани Рома обаче той не смята да сменя мотора с кола. Въпреки това още през тази година той ще тества бъги, благодарение на спонсорите си от Ред Бул.

„Като подарък за победата ми през тази година от Ред Бул ми дадоха възможността, след няколко месеца да направя тест с бъгито на Насър Ал-Атия и Карлос Сайнц. Това ще е голямо удоволствие, но моторите са моята страст.”