Начало Рали Ситроен DS3 R5 взе втора позиция във WRC2 при дебюта си

Ситроен DS3 R5 взе втора позиция във WRC2 при дебюта си

40
0
Себастиен Шардоне

Ситроен DS3 R5 записа наистина силен дебют в световния рали шампионат.

Най-новото попълнение в гамата на френската марка, предназначено за млади пилоти, се появи на световната сцена в рали Сардиния. Зад волана бе Себастиен Шардоне, който заедно с навигатора си Тибо дьо ла Айе участва активно в разработването и развитието на R5. Представянето им бе повече от успешно – екипажът се класира втори във WRC2.

Автомобилът работи перфектно – коментира Шардоне. – Научихме много този уикенд, техническият екип събра много информация. Свършихме това, за което тръгнахме и бяха перфектни няколко дни. Имахме възможност да работим много сериозно по настройките, за да придобием колкото се може повече опит и да се подготвим за останалата част от сезона.

Цялото рали в Италия бе много напрегнато за Ситроен Рейсинг, отбеляза шефът на клиентската програма Марек Наварецки.

Можем спокойно да отпразнуваме успешния дебют на DS3 R5 – заяви той. – Това бе първата поява на колата в световния шампионат, както и първо рали на чакъл. Себастиен направи перфектно представяне и даде огромно количество информация на инженерите. Втори във WRC2 категорията и първи сред всички R5 автомобили е изключително обещаващ старт.