Начало Рали Ситроен и Ожие разчитат на новости по C3 WRC

Ситроен и Ожие разчитат на новости по C3 WRC

262
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие; снимка: Ситроен

Ситроен и Себастиен Ожие ще разчитат на подобрения по автомобила C3 WRC за предстоящото този уикенд рали Финландия, както и за втората половина от сезон 2019 в световния рали шампионат (WRC).

Ожие е победител в състезанието от 2013 г. и заяви, че пак ще се бори за успех

„Това рали се провежда кажи-речи в задния двор на съперниците ни и ще е сериозно предизвикателство. Презаредих батериите си през лятната пауза и се чувствам освежен. Готов съм за битка. В това рали трябва да си едно цяло с колата си, за да можеш да атакуваш. Чувствах чудесно в C3 WRC по време на двудневния ни тест. Имаме нови неща за този кръг, които ще ни дадат повече опции за настройки през останалата част от сезона”, обясни Ожие.

Есапека Лапи също е побеждавал във Финландия – през 2017 г.

Част от подготовката му бе участието в рали Естония

„Успяхме да изпипаме основните настройки по време на теста след Естония. Сцеплението на C3 WRC бе по-добро, управлението също. Самото състезание е наистина специално за нас. Главната цел е да се наслаждаваме на изживяването. Ако успеем да го постигнем, резултатът ще дойде от само себе си. Чувствам се уверен и решен да сторя всичко по силите си”, каза Лапи.

Шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар споделя мнението на пилотите си, че няма друга надпревара като рали Финландия.

„Трябва да стартираш напълно уверен, за да имаш шанс да се бориш. Няма време да се адаптираш. Ние се подготвихме максимално добре чрез участието си в рали Естония и теста преди Финландия. Имаме нови неща за предната ос, които ще дадат на пилотите ни по-големи възможности по отношение на настройките”, добави Будар.