Начало Рали Ситроен искат да останат във WRC по-дълго

Ситроен искат да останат във WRC по-дълго

23
0
WRC,рали Великобритания 2010,Себастиен Льоб

Ситроен са готови да продължат обвързаността си с WRC дори и след потвърдения от тях период, намекна шефът на тима Оливие Кенел.

В момента и двете големи марки в световния рали шампионат Ситроен и Форд се намират по средата на двугодишните си споразумения за участие. Това означава, че сделките им изтичат в края на сезон 2011. Кенел обаче намекна, че от Ситроен биха искали да продължат да се състезават.

– Честно да си призная, ако имаме нова кола и ако Себастиен Ожие е в нашия тим, мисля, че Ситроен ще бъдат в рали спорта за следващите 10 години. Изобщо няма да бъда изненадан от подобен развой. Не можем да потвърдим това официално, но за мен Ситроен ще бъде обвързан с ралитата. Един ден тази схема няма да работи, един ден ще имаме проблеми, такъв е животът. Засега обаче Ситроен иска да бъде в рали спорта за дълъг период от време. Да, вероятно някой ден ще изпитваме трудности, но не сега.

Ситроен е във WRC от 2003 г. насам, с изключение на сезон 2006, когато заводският тим се бе оттеглил, за да подготвя автомобила си С4 WRC.

От Форд пък обявиха, че евентуално ще обсъждат бъдещето си във WRC след края на лятото.