Начало Рали Ситроен направиха успешен тест в Уелс

Ситроен направиха успешен тест в Уелс

73
0
Мико Хирвонен

Екипът на Ситроен направи успешен тест в Уелс. Световните шампиони не бяха доволни от темпото си в ралитата във Великобритания и Испания тази година, когато условията бяха максимално затруднени от дъждове и кал, така че бе решено да отделят специално внимание на подготовката си в този аспект.

Представянето ни през първите дни в Уелс и Испания, когато бе много кално и хлъзгаво, не бе достатъчно добро – разясни техническият шеф Ксавие Местелан-Пиньон. – Философията ни за настройките работи за 80% от отсечките, но в подобни условия не се получава. Трябва да положим повече усилия за реглажите на диференциала и амортисьорите – допълни той.

Тренировките бяха проведение от деветкратния шампион Себастиен Льоб и Мико Хирвонен. Двамата караха по един ден в уелските гори.

Работехме с основна цел да намерим решение за настройките в Уелс. DS3 WRC е толкова бърза, че в някои високоскорстни завои предната част занасяше. Намерихме добра посока на развитие, не крайно решение. Определено сме доволни от постигнатото – коментира Хирвонен.