Начало Рали Ситроен не смята да се отказва от WRC въпреки влизането си в...

Ситроен не смята да се отказва от WRC въпреки влизането си в WTCC

26
0
Ситроен

В началото на седмицата стана ясно, че Ситроен ще влезе през 2014 г. в WTCC. Ангажиментът на концерна към надпреварите в този клас ще е пълен, като главно действащо лице ще е рали легендата Себастиен Льоб. Ситроен и Льоб са здраво свързани още от рали спорта и от маркетингова гледна точка това е един перфектен сценарии. Ясно е, че в бъдеще концернът PSA ще се концентрира изцяло върху WTCC. Въпросът е, какво ще се случи с ангажимента към Световния рали шампионат?

Тим шефът Ив Матон потвърди, че и в бъдеще фирмата ще продължи да е активна във WRC.

„Както и преди, ние продължаваме да имаме много сериозна връзка с рали шампионата и ще се опитаме и през 2013 г. да постигнем най-добрия възможен резултат. Партньорството ни с Абу Даби ще продължи да се разширява, за да може застанем на старт с нова система и да си поставим нови цели.“

От тази година Ситроен участва активно и в MERC (Middle-East Rally-Championship – Близкоизточен рали шампионат), където ще бъдат развивани младите таланти.

Все още не е ясно, с каква кола Ситроен ще участва в WTCC. Най-вероятно това ще стане с модела DS3.

„Можем да използваме голяма част от опита и ноу-хау от рали шампионата. Например няма проблем да използваме нашия 1,6-литров турбо агрегат от DS3. Скоро ще направим първите си тестове, които ще са отправна точка за развитието ни за 2014 г.“

Това означава, че шансовете Себастиен Льоб да участва в още едно рали до края на тазгодишния шампионат са изключително ограничени.