Начало Рали Ситроен няма да поставят изисквания пред Ожие за Аржентина

Ситроен няма да поставят изисквания пред Ожие за Аржентина

40
0

Ситроен няма да поставят изисквания пред Себастиен Ожие по отношение на скорост или поддържане на темпото на лидерите за предстоящото рали Аржентина. Причината французите да приемат подобно решение е непознаването на маршрута на надпреварата от 27-годишният им пилот.

До момента в кратката си кариера заводкият пилот на Ситроен Себастиен Ожие вече има записани победи. Той обаче няма почти никакъв опит по отношение на трасетата в рали Аржентина. Карал е там само веднъж преди изданието на надпреварата през 2011.

По тази причина Свен Смитс, мениджърът на екипа на Ситроен, сподели:

– За последно Ожие бе тук преди 2 години. Това ще бъде едва второто му участие в ралито. По тази причина той ще кара със скоростта, с която сам предцени, подобно на стратегията ни в Сардиния. Така ще види къде е и кой ще бъде най-добрия възможен резултат за него. Може би това няма да е достатъчно за победа , но Ожие се справи добре в Сардиния, карайки точно по този начин и предпочитаме в Аржентима да използваме същия подход.

От своя страна Ожие обясни, че въпреки трудностите, които вероятно ще се появят в Аржентина, той и навигаторът му Жулиен Инграсия сега идват в Латинска Америка с много по-големи амбиции, отколкото преди 2 години.