Начало Рали Ситроен няма да продават DS3 WRC на частни екипажи догодина

Ситроен няма да продават DS3 WRC на частни екипажи догодина

75
0
Себастиен Льоб

Ситроен няма да продават коли на частни екипажи през следващия сезон в световния рали шампионат. Решението е взето с оглед на факта, че екипът ще участва в две първенства – WRC и WTCC – и няма никакви допълнителни ресурси.

Отборите и в двете серии ще са заводски, тоест ще изискват максимално внимание.

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон обясни, че Халид Ал-Касими ще продължи да се състезава през 2014-та, но изключи възможността за доставяне на други автомобили.

Няма да имаме клиентски коли. Не възнамеряваме да даваме автомобил на екипаж за участие от едно-две ралита или нещо такова. Ще продължим да се състезаваме с три заводски DS3 WRC, което включва Халид, но в някои от стартовете ще пускаме само две коли – обясни Матон.

Той призна, че логистичното предизвикателство да се изпълняват програмите на два световни шампионата ще е огромно, но според него то едва ли ще повлияе осезаемо върху работата на WRC-тима.

Ще разделим хората си между WRC и WTCC. Това няма да промени начина ни на работа, но ще се наложи някои служители да се прехвърлят. Трябва да се справим с наличните в екипа ресурси. Отвън обаче няма да видите никаква разлика. Ще имаме същата структура като досега – добави Матон.