Начало Рали Ситроен обмислят дали да пуснат Мийк да кара в Уелс

Ситроен обмислят дали да пуснат Мийк да кара в Уелс

22
0
Крис Мийк

В екипа на Ситроен обмислят дали да пуснат Крис Мийк да кара в рали Уелс, което е последен кръг от тазгодишния световен шампионат.

Британският пилот получи на два пъти възможност този сезон да седне зад волана на DS3 WRC. И двата пъти обаче състезанията приключиха за него с катастрофи. Но докато във Финландия инцидентът стана в средата на надпреварата, то в Австралия той имаше една инструкция – да финишира – и не успя да я изпълни за сериозно разочарование на Ив Матон. Шефът на Ситроен Рейсинг харесва много Мийк, но бе разколебан след това представяне.

Все пак Матон не изключи Крис от състезателите, които обмисля да се състезават за Ситроен догодина във WRC. За момента все още няма решение дали Мийк ще кара в Уелс (за какъвто вариант намекна Матон преди време), като пилотът летя до Страсбург миналата седмица, за да се срещне с шефа на Ситроен.

Все още не знам дали Крис ще кара в Уелс. Водим разговори с него. В Австралия беше по-добре, че не обсъждахме ситуацията. Той постъпи умно, като не ме попита за мнението ми, докато бяхме там. Седмица по-късно нещата се успокоиха. Успяхме и да се срещнем. Ще видим – заяви Матон пред Аутоспорт.

Ситроен ще има два заводски екипа догодина – във WRC и в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), където ще кара Себастиен Льоб и Иван Мюлер. При тазгодишното представяне на екипа местата на настоящите титуляри за ралитата – Мико Хирвонен и Дани Сордо – не са сигурни. Името на Роберт Кубица е спрягано във връзка с позиция в Ситроен за WRC, но от екипа имат желание той да участва и в проекта за WTCC, тъй като има огромен опит на писта.

Матон заяви, че ще мисли след рали Германия за това кой ще кара в Ситроен догодина, тъй като искаше да види представянето на състезателите и на асфалт.