Начало Рали Ситроен отбеляза по необичаен начин деветте титли на Льоб и Елена (галерия)

Ситроен отбеляза по необичаен начин деветте титли на Льоб и Елена (галерия)

91
0

Ситроен избра необичаен начин да отбележи забележителните девет титли на Себастиен Льоб и Даниел Елена в световния рали шампионат – чрез създаването на специален умален модел. Макетът (който се нарича диорама) пресъздава реални сцени и в мащаб 1:43. Той е закрепен за един DS3 на марката – същия модел, с който Льоб и навигаторът му взеха рекордната си девета корона през 2012 г.

В макета са включени 9 различни сцени – по една за всяка титла. В тях „участват“ всички автомобили, с които екипажът окупира върха във WRC от 2004 г. досега от Ксара до DS3 WRC (модели 1:43).

На практика нищо не е оставено на въображението, тъй като в макета са включени сняг и лед, облаци прах, зрители, оператори – въобще всички възможни подробности, правещи възприятието възможно най-истинско. Моделът е дело на Кийрон Бартър от Funky Lemon Design и е отнел два месеца работа.

Когато Ситроен първоначално ми се обадиха с тази идея, веднага се развълнувах. Това определено е изживяване, случващо се веднъж в живота и нямаше как да го пропусна, така че моментално сграбчих шанса. Най-интересната част от работата – и може би най-голямо предизвикателство – бе създаването на модела на DS3, тъй като никога преди не бях правил нещо такова, а бе толкова важно да пресъздадем автомобила правилно – коментира Бартър.

Ситроен планират турне за макета по-късно тази година, като той ще бъде показван и по време на различни други събития на марката.