Начало Рали Ситроен подготвят Кубица за участие във WRC през 2014 г.

Ситроен подготвят Кубица за участие във WRC през 2014 г.

43
0
Ив Матон,Роберт Кубица

Екипът на Ситроен подготвя Роберт Кубица за евентуално участие в световния рали шампионат през 2014 г. Решението дали това ще се случи, ще бъде взето в края на състезателната година.

– Идеята е да кара една година (в ERC и WRC2). След това мислим да отиде на най-високото ниво. Ще преценяваме ситуацията рали за рали и ще вземем окончателно решение в края на годината – обясни шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон, цитиран от списание Аутоспорт.

Самият пилот понастоящем е съсредоточен върху непосредствените си задачи.

– Не мисля за световния шампионат. Мисля за настоящия момент, какво върша днес и максимум догодина. Това е най-важно – заяви Кубица.

Полякът обясни също така, че в рали Канарски острови е използвал опита си от Формула 1, за да направи някои промени по настройките на Ситроен-а си, но не издаде какви. Освен това впечатли не само зрителите, но и колегите си. Победителят в състезанието Ян Копецки например сподели колко изненадан е бил, че Роберт има бележки за трасето още преди да излезе в отсечка – направени по онборд записи.

Трябва да се работи. Още когато избрах ралитата, бях наясно, че ще ми се наложи да полагам с пъти повече труд в сравнение с програмата на писта. Но мен не ме е страх от работа и всъщност всичко това много ми допада – обясни още Кубица.