Начало Рали Ситроен представи екипа си за WRC 2013 в Абу Даби

Ситроен представи екипа си за WRC 2013 в Абу Даби

50
0
Ситроен

Ситроен представи отбора си за световния рали шампионат през сезон 2013 г. в Абу Даби. Сътрудничеството между екипа и страната бе обявено по време на световното автомобилно изложение в Париж.

Шампионският тим обяви, че ще участва в първенството догодина с три екипажа: Мико Хирвонен/Ярмо Лехтинен, Дани Сордо/Карлос дел Барио и Себастиен Льоб/Даниел Елена. Четвърти екипаж с пилот Халид Ал-Касими също ще кара за Ситроен в отделни кръгове от сериите, но основно ще се съсредоточи върху близкоизточния рали шампионат. Ситроен и Абу Даби пък ще работят заедно и по създаването на програма за развитие на рали пилоти.

До първата надпревара за 2013 г. остават само 40 дни, през които отборът на Ситроен трябва да се подготви максимално добре за следващото предизвикателство. Във всеки от стартовете ще участват по 3 DS3 WRC.

Мико Хирвонен и Ярмо Лехтинен ще са за втори сезон със Ситроен и целта им вече ще е титлата.

Чувствам се готов за ново предизвикателство – заяви пилотът. – Бил съм вицешампион четири пъти и следващата логична стъпка е да се целя в първото място!

Завърналият се в тима Сордо ще кара в поне 11 кръга от световния шампионат. Той повтори колко невероятно доволен е, че отново ще се състезава за Ситроен.

– Първите сесии преминаха много добре и съм готов да помагам на Ситроен да спечелят още титли. Личната ми цел е да взема първа победа във WRC – каза испанецът.

Ал-Касими ще започне сезона с рали Швеция. Неговата програма ще се състои от 8 надпревари.

– Присъединяването ми към толкова успешен тим и състезаването на два фронта без съмнение ще ми помогнат да продължа да ставам по-добър. Моята основна цел ще е отново да спечеля близкоизточния шампионат, след като взех титлата там за първи път през 2004 г. – коментира той.

Двама млади пилоти пък ще получат шанса да придобият ценен опит с DS3 R3. Те ще бъдат избрани след квалификационна сесия на пистата Яс Марина от 7 до 9 декември.